Materialen

Elk grafmonument kan gemaakt worden met tal van materialen. En elke materiaalsoort kan weer bewerkt worden met op het materiaal toegesneden technieken. Hieronder een kort overzicht.

Natuursteen 
Natuursteen is het traditionele materiaal dat gebruikt wordt voor grafmonumenten. Het is duurzaam, robuust en onderhoudsarm. Er zijn monumenten van hardsteen, graniet en marmer. En binnen deze categorieen is een groot aantal varianten: van Licht Labrador tot Impala en van Balmoral tot …

Bewerkingen: laseren, zandstralen, zoeten, polijsten, etc

Glas
Grafmonumenten van glas -of waar glas een onderdeel van is- zijn de laatste jaren bezig aan een opmars. Glas is transparant, sprankelend en onderhoudsarm. Bovendien is het als materiaal veel steviger dan velen denken.

Bewerkingen: zandstralen, laseren, brandschilderen, versmelten, verlijmen

Cortenstaal
Cortenstaal is een bijzonder, weervast materiaal dat zich kenmerkt door een mooie roestbruine kleur. Cortenstaal is een metaallegering, van ijzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd.

Bewerkingen: uitsnijden, buigen, ….

RVS
RVS staat voor roestvast of roestvrij staal, ook wel bekend als inox. RVS is een legering van ijzer, chroom, nikkel, koolstof en vaak ook andere elementen.

Omdat bij roestvast materiaal het onderliggende materiaal goed afgesloten is, vindt er geen verdere roestvorming plaats of wordt deze vertraagd wordt.

Bewerkingen: uitsnijden, buigen, ….